🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Санбернар

Санбернар

Отглеждане и дресировка на Санбернар

Отглеждане

Отглеждане на СанбернарСанбернар и други животниСанбернарът е куче с внушителни размери, поради което не би се чувствал комфортно в апартамент.

Ако сте любител и бъдещ притежател на тази порода трябва да знаете, че кучетата от тази порода имат нужда от доста пространство.

Ако все пак нямате възможност да осигурите на Вашият любимец необходимото му пространство трябва да знаете, че честите и продължителни разходки са задължителни.

По отношение на температурата се чувстват много комфортно, когато са на студено и това не е случайно като се има предвид гъстата им и обилна козина.

Обожават снега и зимното време. Внимавайте с високите температури, тъй като породата има склонност от прегряване.

Санбарнарът има огромен апетит - поема и се нуждае от доста голямо количество храна, но за сметка на това не е капризен. Няма никакви проблеми с взаимоотношението си с децата и други домашни животни (има и изключения разбира се).

Въпреки добродушният си характер, обикновено Санбернарът е резервиран към непознати, което го прави отличен пазач на Вашият дом.

Грижи за козината

Гъстата космена покривка на Санбернара изисква отговорни и редовни грижи, независимо от типа й (късокосмест или дългокосмест).

Скубе се много затова редовното й изчеткане и разресване е задължително, за да се спестят по - нататъшни проблеми и сплъстяване.

Дресировка

Дресировка на СанбернарПородата е податлива на обучение. Препоръчва се дресировката да започне от ранна възраст. Необходимо е търпение и спокойствие от страна на обучаващия, тъй като в определени ситуации Санбернарите могат да станат доста упорити.

Колкото по - рано започне обучението на Вашият любимец, толкова по - лесно и по - бързо ще успее той да се социализира, да свикне с Вас и Вашите команди.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

20. Катя чирпъкова
От къде мога да закупя Сан Бернар? От къде мога да закупя сан Бернар?
19. Анелия Ангелова
Аз обичам разходките и ми трябва приятел среден на ръст и много да обича игрите и разходките ако някой има идея за точната порода за мен моля кажете ми я . Че ми е самотно .
18.
Може ли да си взема Санбернар ако съм алергичен към кучета?
17.
Колко е горе долу цената на такова куче с родословие
16. д-р БауБау
До 15. - всички лицензирани развъдници, които предлагат породата би следвало да Ви издадат документ за родословие
15.
Знаете ли от къде мога да си взема от България такова куче с родословие
14. ники
mn. hubavi kucheta
13. д-р БауБау
До 12. МС - очаквайте :)
12. МС
Честита нова година!!! Искам да попитам, дали има статия за московската стражевая???
11. д-р БауБау
До 10. Анонимен - на гърба на пакетите (чувалите) от изброените от Вас храни е описано приблизителното количество, което трябва да изяжда кучето според неговите килограми.
10. Анонимен
Все пак поне приблизително - говорим за концентрирани храни - пюрина, роял канин специално за гигантски породи
9. д-р БауБау
До 8. Анонимен - няма как да Ви кажем с точност "килограмите храна", които куче от тази порода изяжда, тъй като това зависи и от типа на храната.
8. Анонимен
Не би било зле да се изясни колко точно е "много храна". килограм на ден? 2, 3, 5... Смятам да вземам такова куче и естествено ме интересува дали мога да си го позволя по отношение на изхранването.
7. Анонимен
чувалсм че сан бернардите спасяват хоора
6. д-р БауБау
До 5.Анонимен - Поздравления :) Ако желаете може да го покажете на всички и да стане част от екипа ни :) http://www.baubau.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D1%86%D0%B8/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B8
5. Анонимен
Преди 1 седмица се взех женски. Страхотни са, и се радвам че са голями лежеци хахаха пасваме си идеално :Д
4. Анонимен
направила съм страница във facebook-a Санбернари България Заповядайте
3. д-р БауБау
http://www.baubau.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D1%86%D0%B8/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B8
2. Кристина
Невероятни е слабо казано! Вида им те кара да искаш да ги гушкаш по ял ден :) Нашето ''бебе'' е на 5 месеца и е изключително любвеобилно,игриво и добродушно. Санбернарда е отличен избор за домашен любимец!
1. bernara
tezi kuceta sa neveroyatni i az iskam da imam tikif priyatel
Виж още отзиви
Коментирай
loading...