Advice.bg»Статии»Домашни любимци»Кучета»Грижа за козината на пинчера

Грижа за козината на пинчера

Грижа за козината на пинчера

Ако сте горд собственик на пинчер или планирате да бъдете, тази статия е подходяща за вас. Грижата за козината на кучето не само е важна за външния му вид, но и за здравето му. Ако полагате редовни грижи, лесно ще може да забележите кърлежи и бълхи, зачерявания или проблеми по кожата.

Пинчерът иначе е компактна порода с гледка козина. Тези кучета са много смели и имат уникална походка. Цветовете на козината варират между черно, кафяво или ръждиво.

Това куче обаче наистина е голямо предизвикателство за стопаните си. То е малко, но не го осъзнава. Пинчерите са бързи и активни, много любопитни. Добре се разбират с малки деца и биха пазили дома, в който живеят. Доколкото им е по силите.

Те са много умни животни, а компактният им размер ги прави подходяща порода кучета за апартамент. За да го пазите здраво, трябва да полагате редовни грижи за козината на пинчера. Може да къпете кучето често, дори всяка седмица, ако се налага.

Както споменахме, козината му е гладка, но редовното къпане е важно за здравето на кожата и козината му. Трябва да изберете подходящ продукт за къпане, който да подхожда на козината на вашия приятел.

Грижа за пинчер

За да се поддържа късата гладка козина в отлично състояние, винаги използвайте хидратиращ спрей след баня. Това ще позволи на кожата и козината да останат леко влажни. Това е важно, защото косъмът трябва да е хидратиран, за да изглежда така лъскав.

Преди спрея обаче сложете ръкавица за ресане и масажирайте кучето с кръгови движения. Така ще стимулирате отделянето на естествени масла, но ще се отървете и от космите, които са паднали. След това завършете с хидратиращ спрей.

Ако не сте фен на подстригването и скубането, непрекъснатото събиране на косми и прочее, пинчерът е точно за вас. Това малко създание изисква минимални грууминг усилия.

Все пак трябва да решите кучето си редовно, за да може естествените масла от козината да се разпределят равномерно, косъмът да остане хидратиран и да блести.

С две думи: полагайте редовни правилни грижи за козината на вашия пинчер. Така хем ще запазите неговия изящен външен вид, но и ще може да хванете в ранен период евентуални заболявания.

Ако все още си нямате пинчер и желаете да си вземете такъв, разгледайте тези обяви за пинчери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Популярни