териер

Манчестър териер: описание, хранене и грижи

Манчестър териер: описание, хранене и грижи

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
  1. История на произхода
  2. описание
  3. характер
  4. продължителност на живота
  5. Условия за съдържание
  6. Какво да храня?
  7. Как да се грижим?
  8. Възпитание и обучение

Манчестър териерът е порода кучета, отглеждана в Англия, първоначално с конкретна цел - да убива плъхове. Въпреки това, досега, терористите на Манчестър се превръщат в обикновени домашни любимци. Те привличат кучетата със своя енергичен и активен характер, както и непретенциозност по отношение на поддръжката и грижите.

Каква е историята на произхода на тази порода, колко живеят терористите в Манчестър и в какви условия трябва да се пазят - в нашия материал ще намерите отговори на тези и някои други въпроси за породата.

История на произхода

Като цяло историята на произхода на тази порода четириноги домашни любимци е доста необичайна. Въпреки факта, че животното принадлежи към категорията на териерите, то дойде не от фермата, а от градската среда, за разлика от колегите си. Кучетата от породата Манчестър се справят добре с плъхове и други гризачи, както и с някои зайци.

Ако говорим за породата, която е станала прародител на Манчестър териер, тогава си струва да се отбележи, че днес тя се счита за изчезнала. Така че, предшественикът на породата е английският терьер-териер. По време на своето съществуване това куче е високо ценено за способността си да работи.

Английски черен териер
Манчестър териер

Манчестър териер е развъждан през XIX век. Необходимостта от развъждане на такова куче възникна поради нарастващата популация на плъхове в Англия. Поради факта, че е необходимо да се унищожат вредителите, ентусиазираният учен Джон Хълм решава да избере животно, което ще свърши отлична работа с тази задача. За да получи нова порода, животновъдът пресече Стария Английски Териер и Wipet.

В крайна сметка, и се превърна Манчестър териер.

Стар английски териер
Uipet

През втората половина на XIX век, Манчестър териер става една от най-популярните, обичайни и ценни породи. В тази връзка започна втората вълна от експерименти и селекция, която имаше за цел да подобри външния вид на животното, тъй като неговите физиологични и умствени качества по това време отговаряха на всички необходими изисквания.

В резултат на това, след селекционната работа, Манчестър териерът е роден във формата, която познаваме днес. Породата е призната и официално регистрирана през 1886 година. След това започват да се създават независими кинологични клубове и техните отдели, които се занимават с проучване и отглеждане на манчестерската порода. Последната стъпка в развитието на този тип кучета беше приемането на ясно дефиниран стандарт на външен вид и анатомична структура по отношение на Манчестър териер.

описание

Както бе споменато по-горе, породата Манчестър териер в своето развитие е преодоляла няколко размножителни вълни. В вените на съвременните кучета, тече кръвта на wipets, английски териер, който се нарича черен и тен, чихуахуа и някои други разновидности. Съответно, животното съдържа външни и вътрешни признаци на всички тези разновидности на кучета. И това се отнася както за възрастни, така и за кученца.

Така че, за начало трябва да се отбележи, че животното има по-малък размер, но въпреки това тялото се отличава с достатъчна сила и надеждност. Височината на манчестерския териер при холката обикновено не надвишава 40 сантиметра, а максималното тегло на възрастен представител на породата е 10 килограма.

Краниалната кутия на животно се характеризира с продълговата структура, но е по-скоро плоска и има специфични клиновидни очертания. Предната част на Манчестър териер се стеснява към носа, чийто връх е оцветен в черно. Челюстта на четириногите домашни любимци има ножична захапка.

На предната част на главата има малки, тъмни и блестящи очи, които са с форма на бадеми.

Ушите са с триъгълна форма и среден размер, увисват се.

Що се отнася до анатомичната структура на тялото, важно е да се отбележи, че врата на Манчестерския териер е доста дълга и става по-широка, когато се приближава до раменния пояс. Опашката е доста къса и има различна дебелина по цялата дължина, удебеляваща се към основата. Крайниците на животното не са еднакви: предните крака са относително прави, докато задните крака имат ясно изразена кривина в областта на колянната става.

Манчестър териерите са кучета, характерна черта на които е къса, но дебела и лъскава козина. Цветът може да е различен, но най-често е комбинация от черно и червено. И червените петна са разпределени по тялото - те могат да се видят на главата и краката.

характер

Манчестър териерът се отличава с енергичен характер и активно поведение, има добре развити интелектуални способности, но може да покаже авторитет и капризност. По природа кучето не харесва малките животни, особено гризачите не се препоръчва поддържането на множество домашни любимци в една и съща къща или апартамент.

За да овладее мъртвото животно, задължително е да се занимавате с обучение и обучение на кучета, Четириногият домашен любимец е силно привързан към собственика си и към всички останали членове на семейството, с които живее. Въпреки това, закупуването на кученце от тази порода трябва да бъде изоставено, ако имате малки деца, тъй като кучето може да бъде ядосано и агресивно към тях.

Манчестърските кучета не могат да издържат дълго самота и не обичат да бъдат без майстор. В същото време, твърде досадно внимание може да дразни кучето. В този смисъл е важно да се поддържа правилния баланс. Във връзка с непознати хора, животното се държи доста предпазливо и предпазливо, но без причина няма да покаже агресия.

продължителност на живота

Отглеждането на кучета в Манчестър се отличава с доста добро здраве и рядко е изложено на болести. Въпреки това си струва да си припомним това За да поддържате здравословен начин на живот на животното, трябва да спазвате всички правила за грижа и принципите на поддръжка.

Ако следвате всички препоръки на експерти, животното може да живее до 15 години.

Условия за съдържание

Манчонските кучета могат да бъдат държани в условия на градски апартамент и на частни места. Кучето се включва в почти всички условия. И все пак има нужда от четири крака в дълги и активни разходки, особено в топлия сезон, Въпреки това, трябва да се спазва повече или по-малко стабилна температура, тъй като прегряването и преохлаждането могат да имат отрицателен ефект върху тялото на вашето куче.

За да може животното да се чувства комфортно, е необходимо за него да се организира специално обособено място с купи за храна и печка. Последните могат да бъдат конструирани от импровизирани средства или закупени на зоологическия пазар.

Какво да храня?

По отношение на храненето, животното е доста непретенциозно. Кучето може да се храни както с готови фуражни смеси, така и с натурални продукти. Този избор, в зависимост от техните желания и възможности, трябва да бъде направен от собственика на кучето.

Въпреки това, независимо от избора на един или друг начин на хранене, важно е да запомните това Манчестър териер е порода кучета, която е предразположена към затлъстяване. Ето защо е важно да се следи размера на порциите, както и съотношението на протеини, мазнини и въглехидрати в храната.

Помнете това Кучешката храна трябва да бъде пълна и балансирана. Ако е необходимо, кучето трябва да получи допълнителни витамини и минерални комплекси, но в този случай се изисква предварителна консултация с професионален ветеринарен лекар.

Как да се грижим?

По отношение на дейностите по грижи, животното е доста придирчиво. Поради факта, че козината на кучето е много къса, процесите на изпичане са доста слабо изразени (особено ако редовно разресвате вашия домашен любимец). Процедурата на разресване трябва да се извършва 1 път на всеки 7 дни, а за нейното прилагане е необходимо да се използват специални гребени и четки. Остатъци от паднала коса от повърхността на козината на животното могат да бъдат отстранени с помощта на влажна кърпа.

По отношение на къпането и водните процедури, в тази връзка, представители на породата Манчестър териер се нуждаят от индивидуален подход. Ако говорим за средни стойности, се смята, че животните се нуждаят от рядко къпане рядко - веднъж на 2 или 3 месеца.

При четириногите домашни любимци от Манчестърски произход е важно да се извършват прости, но задължително редовни хигиенни процедури: почистване на ушите, зъбите, както и остри нокти и очни прегледи.

Възпитание и обучение

Манчестър териерът е домашен любимец, който има силни умствени способности, така че кучето лесно усвоява всички команди и трикове. Обучението е задължителен процес за куче от тази порода., защото, ако оставите живота на животно да поеме своя ход, той ще покаже себе-воля и независимост, може дори да не признае собственика му.

Представители на тази порода са много чувствителни към всякакъв вид агресия и физическо наказание, така че тези методи на образование трябва да се избягват. Напротив, животните обичат похвалите и наградите. Процесът на образование трябва да започне от най-ранна възраст, тъй като ще бъде много трудно да се превъзпита възрастно куче.

Ако е възможно, поверете обучението на професионални кучета. Манчестър териерите се нуждаят от постоянно физическо натоварване, така че можете да възпитавате и култивирате участниците в състезания и състезания.

За повече информация за Манчестър териер вижте следващото видео.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения