Информация

Airedale Terrier: характер, външен вид и цена

Airedale Terrier: характер, външен вид и цена


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ердел териер, кучешка порода, призната от FCI и която идва от Англия. За да бъдем точни, това е географски регион на Йоркшир която включва долината на река Ейр, за да я роди и освен родното си място, е оставила и името си. Там долина се нарича Airedale и кучето се нарича следователно, тъй като тази област е на английски "dol" означава "долина".

Друго име, с което винаги се позоваваме на това животно, винаги на английски, за да се чувства комфортно, е "Цар на териерите": е най-големият от териерите. Произходът му, който веднага отиваме да открием, разказва за миналото му като ловец, както често са кучетата, родени в Англия, но в Италия в моментаЕрдел териер счита се главно за куче пазач и компаньон. Ако желаете и знаейки как да тренирате добре, то може да се превърне в отлично защитно куче.

Ердел териер: произход

Трябва да се върнем един век назад, за да знаем произхода наЕрдел териер, и отидете в неговата английска долина при рибарите, които са живели там и които са избрали тази порода, като кръстосват субектите на Otterhound с черен и тен териер, сега изчезнала порода.

Първоначално получените кучета бяха посветени на лов на видра: имаше истински състезания по „ловуване на плъхове и видри“ и наше Ердел териер отличен. Това не означава, че той също е мислил за лов на мечки, вълци, глигани и елени. Друга древна функция на тази порода е да елиминира гризачите, използвана е и като куче ретривър.

The стандарт на Airedale Terrier той е доста стар, одобрен е през 1886 г., всъщност е едно от първите кучета, вербувани от британската армия, например през Първата световна война е служил като пратеник в окопите на Фландрия. Или помогна на Червения кръст. Приблизително по същото време той започва да търси изчезнали лица в Индия, Африка и Канада.

Ердел териер: външен вид

Твърда и тъмна косаЕрдел териер е средно голямо куче, с много солидна структура, също добре пропорционално като цяло. "Цялото" в холката е с размери 57 - 59 сантиметра, за тегло, което варира между 20 и 25 кг. С рязък и решителен израз главата на това куче е удължена и оформена като паралелепипед, като едва се вижда ограничителят, широкият и черен нос и "v" уши с форма носени настрани и малки пропорционално на размера.

Палтото, с твърда и къса коса, обикновено е черно и тен. Обаче или стандартно се говори за цветове като този: тен и тен на главата и ушите, тен на крайниците, черен или тъмно сив в останалата част на тялото. Трябва да се помни, че наметалото наЕрдел териер трябва да се съблича ръчно и никога да не се подстригва, да се изчетка добре, за да се благоприятства естествената подмяна на подкосъма и да се избегне косопад в дома.

Черен ердел териер

Вярно е, че посочих черно или много тъмно сиво като цвят на козината, но има известно объркване между тях Ердел териер и Руски черен териер. Объркването е оправдано, като се има предвид, че втората е порода, призната от FCI през 1984 г. и създадена в Русия в края на четиридесетте, като избира кръстоски между породи, включително нашата.

За да бъдем точни, смесването е станало между Ротвайлер, гигантски шнауцер, ердел териер и куче от Нюфаундленд, с преобладаване на втория. Целта на създателите на породата е да развият голямо, смело, силно и лесно управляемо работно куче с инстинкт за охрана. Трябваше да бъде многозадачна и адаптивна дори към неблагоприятни метеорологични условия. Нека си спомним, че този път сме в Русия.

Ердел териер: персонаж

Той веднага се разпознава сред хиляда за бързите си движения и приятното си, много оживено изражение: Ердел териер той е куче, внимателно към това, което му се случва и се проявява смело, упорито, решително. Освен това е изключително лоялна и вярна порода, също независима, но никога не е мнителна или груба до степен да не уважава господаря.

Като цяло обаче нека си спомним, че той е териер и природата му не го изневерява: те не са лесни за обучение на типове, но както всички останали, те имат неоспоримия и очевиден „порок“ да обичат играта много. Те са възхитителни с децата, дори деликатни, надеждни, но които обичат да се забавляват.

Всичко предполага, че Ердел териер следователно е подходящ за семеен живот: верен ни е, подходящ е и за деца и освен това, ако е добре възпитан, може да съжителства спокойно с други животни, дори с котки. Като природа всъщност е много весел и спокоен, любопитен и експериментатор: който има един казва, че обича да го водят на нови места за разглеждане на дълги приключенски разходки в нашата компания. Никога „обичайната натрапчива разходка“, ако не беше за него, около цветното легло.

Ердел териер: разплод

В Италия за тази порода има 8 ферми, посочени от Enci, от които 4 в Ломбардия, 2 в Пиемонт, и двете в района на Торино, и след това 1 във Венето и 1 в Тоскана. Като лечение, като a здраво и дълголетно куче, няма слаби места, за които да внимавате. Дори като потенциални майстори, Ердел териер той е много гъвкав и отговаря на много видове човечество. За живота в апартамента няма проблеми, той обича да е на открито, но просто му гарантирайте хубави разходки.

Както пастирско, така и ловно кучеЕрдел териер в този смисъл той показва двойно лице и се определя като работещо куче. Той е много интелигентен и има рядък инстинкт, това го прави многостранен и готов на всичко, дори и последното. През последните десетилетия в Европа нейният чар също започна да се забелязва, естетически погледнато, 100%, така че те са родени ферми и дейности, насочени към естети и фенове на кучешки прояви тип „модни подиуми“.

Airedale Terrier: цена

Кученце на Ердел териер обикновено струва поне800 - 900 евро. Това зависи много от всяко отделно размножаване и от родословието на кучето, но е трудно, ако всичко е наред и животното е здраво, да се намери без него. Дори ако Ердел териер се радва на добро здраве и няма особени слаби места, добре е да проверите, преди да вземете проба.

Ако сте харесали тази статия за животни, продължавайте да ме следвате в Twitter, Facebook, Google+, Pinterest и ... другаде, трябва да ме намерите!

Свързани статии, които могат да ви заинтересуват:

  • Пълен списък с всички породи кучета
  • Граничен териер
  • Английски спрингер шпаньол
  • Керн териер
  • Кери син териер
  • Лейкленд териер


Видео: Doberman vs Airedale Terrier (Март 2024).